top of page

Examineret kunstterapeut

Uddannelsen har jeg fået hos "Institut for kunstterapi"         ( www.kunstterapi.dk) ved Vibeke Skov. I mit speciale arbejdede jeg med det personlige eventyr og havde her fokus på de indre processer, der går igang mens jeg arbejder sig dybere og dybere ned i eventyret.Uddannelsen var baseret på dybdepsykologisk orienteret teori og metode. 

 

I mit speciale havde jeg særlig fokus på den personlige historie og det indre eventyr. 

Den indre kongefamilie" eller "Mit livs eventyr" 
Kunstterapien har givet inspiration til  forløb, hvor jeg fik indblik i min egen helterejse eller "Mit livs eventyr" og det tema, jeg arbejdede med lige nu.

Jeg er et menneske på vej i mit eget livs eventyr. Alt hvad jeg møder, alle udfordringer, prøvelser og opgaver er dele af dette eventyr - og måske kender jeg intet til eventyret, hvad det går ud på og hvordan jeg skal - og kan - løse alle mit livs opgaver på den bedste måde. 

Dybt i det indre foregår en evig dialog i den indre arketypiske familie. Kongen og dronningen, helten og heltinden, den vise indre stemme og det indre barn. Alle har de noget at sige, når vi træffer beslutninger i livet eller møder udfordringer og prøvelser. Mens vi lever vores liv på det fysiske plan, udspiller der sig et sandt drama på det arketypiske plan. Stemmerne fra dybet foregår som en indre dialog, der får os til at stoppe op og ubeslutsomt stivne mens vi venter på, at stemmerne skal stilne af, så vi kan tage en beslutning. Men - hvem er det egentlig, der snakker? og hvem er det, der vinder dialogen til sidst? "Hvad handler mit indre eventyr om", og hvilke løsninger, hjælpere og muligheder skal der til, for at jeg kan vinde kampen og få "Prinsessen og det halve kongerige" 

​Alle disse ting fik jeg svar på ved at arbejde med "Den indre kongefamilie" og "Mit livs eventyr" 

I den kunstterapeutiske proces arbejdede jeg med at lave den indre kongefamilie i ler og tage på mit livs eventyr sammen med den indre familie.

 

 

 

bottom of page